Agenda Lidmaatschap
Over het internet Standaarden
Publicaties Beleid
Over ISOC.nl Voor de pers
Internet Society: Het internet voor iedereen
Word lid van ISOC 

ISOC Awards

Algemeen | Achtergrond | Welke awards zijn er | Reglement | Iemand nomineren

Internet Society Nederland zet iedere vijf jaar de ontwikkelingen binnen en rondom de internetgemeenschap op een rijtje, en wijst daarbinnen de belangrijkste initiatieven aan. Met de ISOC Awards wil Internet Society vernieuwende en belangwekkende initiatieven rondom internet de erkenning geven die ze verdienen, en daardoor een stimulans betekenen voor de verdere groei van internet en breedverspreide kennis daarover.

Ook in 2012 reikt Internet Society Nederland weer een aantal ISOC.nl Awards uit, ondermeer op het gebied van beste maatschappelijke internetinitiatief, beste overheidsinitiatief op het gebied van internet, beste zakelijk internetinitiatief, Veiligheid en Privacy en internet en de kunsten. Iedere categorie heeft een eigen jury bestaande uit experts uit het betreffende domein.

Op 22 november 2012 werden de winnaars bekend gemaakt tijdens de jubileumbijeenkomst ter ere van het vijftienjarig bestaan van Internet Society Nederland. Enkele memorabele hoogtepunten: het verhaal achter de totstandkoming van Netneutraliteit door Groenlinks-kamerlid Bruno Braakhuis en de door de moeder van winnaar in de categorie 'Internet en de Kunsten' Constant Dullaart voorgedragen brief, die prachtig de ambiguiteit beschreef omtrent de cybercensuur in China en de ontwikkelingen hier.

Bekijk het zelf op YouTube: Deel I en deel II

InternetProtectionLab_ISOC_award_2012_153 Lektober_winnaar_ISOC_award_2012_162 Awards

Bekijk meer foto's of ga naar de cartoons

De winnaars zijn:

Cartoon ISOC.nl-awards 2012 Internet Protection Lab

Bekijk alle genomineerden

Meer weten over vorige edities van de ISOC Awards?


Pioneering the internet

Partners van de ISOC.nl-awards:

Stichting Internet Domeinregistratie Nederland iBestuur