Bestuur

 

Alexander Blom (voorzitter)

alexanderblom

Alexander Blom (1956) is directeur en mede-eigenaar van Budget Phone Company, een onafhankelijke VOIP provider te Leiden. Met name de juridische en technische aspecten hebben hier zijn belangstelling. Bij Budget Phones’ software ontwikkeling treedt hij vaak op als projectmanager. Hij is als mentor verbonden aan Startupbootcamp Amsterdam.

Met steun van een investeerder richtte Blom in 1996 ‘Budget Phone Company’ op, dat twee jaar later werd overgenomen door het Engelse Esprit Telecom. In 2001 kocht hij samen met zakenpartner Line Kofoed Budget Phone weer terug via een management buyout. Vanaf 2004 richt Budget Phone zich vrijwel uitsluitend op VOIP, dat over the top, dus zonder internetverbinding, geleverd wordt aan kleinzakelijke klanten en particulieren.

Aan de ene kant is Budget Phone een volledig telecombedrijf met alle verplichtingen vandien, en aan de andere kant biedt het dienstverlening die zeer afhankelijk is van de openheid van internetverbindingen van Nederlandse internetproviders. Die dagelijkse praktijk bracht Blom de afgelopen jaren veel in contact met OPTA, met samenwerkingsorgaan COIN, met de CIOT, met vele telecompartijen en natuurlijk met KPN, waarmee Budget Phone in Q4 2011 een interconnectie is aangegaan.

Blom switchte na het behalen van een kandidaatsexamen natuurkunde in Groningen naar muziek. Hij studeerde saxofoon in de VS en aan het Kon. Conservatorium in Den Haag, waar hij in 1986 het diploma van uitvoerend musicus ontving. Sinds 2010 spijkert hij zijn informaticakennis bij aan de Open Universiteit.

Tussen 2012 en 2014 was hij penningmeester binnen het bestuur van Internet Society Nederland.

Bastiaan Goslings

Bastiaan_IMG_3502_zw_kl

Bastiaan Goslings is the regulatory officer for the Amsterdam Internet Exchange, in short AMS-IX. He is responsible for analysing policy- and internet governance related developments, and he is the representative for AMS-IX to Dutch government and -regulatory bodies as well as EU institutions. Bastiaan is involved in many (inter)national public private cooperations, and participates in the Digital Infrastructure Netherlands platform (DINL). He is the chair of the Euro-IX Regulatory Affairs Working Group: Euro-IX is an association for Internet Exchanges, with by now 78 members. Furthermore Bastiaan acts as product- and SLA-manager for the AMS-IX GRX and Inter-IPX services, which facilitate the interconnection of a set of large carriers in order to interconnect their customers, mobile network operators, for data roaming purposes.

AMS-IX is one of the largest Internet Exchanges in the world, and interconnects more than 750 so called autonomous systems in the Amsterdam metropolitan area. Exchange of ip-traffic between autonomous systems at an Internet Exchange is generally referred to as ‘peering’. Peering offers the connected networks more control over the routing of traffic, a better performance (lower latency), and lower costs. It also makes the internet more robust and resilient. The success of the neutral and non-profit interconnection function AMS-IX performs, has led to traffic levels that currently peak at 4.5 Terabit per second.

 

Frank Kresin (secretaris)

frankkresin

Frank Kresin was tien jaar verbonden aan Waag Society, waarvan de laatste zeven jaar als research director bij Waag Society. Hij was verantwoordelijk voor het onderzoeksprogramma dat bestaat uit zes lijnen en richt zich op de zorg, het onderwijs, de culturele sector, de maatschappij, de overheid en het bedrijfsleven. Frank heeft een achtergrond als filmmaker, een master diploma Kunstmatige Intelligentie van de UvA en was vijf jaar programmamanager bij de Digitale Universiteit. Hij stond aan de wieg van een groot aantal projecten en programma’s is nauw betrokken bij de thema’s Digital Social Innovation, Citizen Science, Future Internet en Open Data. Vanaf januari 2017 geeft hij als managing director leiding aan het DesignLab van de Universiteit Twente.

Hans Berns

hansberns

Hans Berns (1960) heeft sinds 1995 toegang tot internet en sinds 1999 Lid van de Internet Society. Hij is internetondernemer in hart en nieren. Hans studeerde werktuigbouw en bedrijfseconomie. Hij is werkzaam als beleidsadviseur, interim manager en verandermanager bij Sogeti Nederland B.V. Stimuleren van internettoepassingen door advisering van start-ups en besturing van realisatieprojecten staan op het lijf van Hans geschreven. Zo stond Hans mede aan de wieg van de Haagse Ring, het interdepartementale netwerk in Den Haag en Pilotus, een (penningmeester) emailtoepassing van Waag Labs B.V. speciaal voor verstandelijk gehandicapten. Hans is eveneens actief betrokken bij IPAN uit Amsterdam.

Hans Berns is sinds 2006 lid van het bestuur van Internet Society, tot februari 2012 als secretaris.

Margreth Verhulst

margreth_verhulst_kl2

Margreth Verhulst is eigenaar van en juridisch adviseur bij Bureau 42. Bureau 42 is een gespecialiseerd adviesbureau op het gebied van intellectueel eigendomsrecht, informatie- en communicatietechnologie en privacyrecht. Ook adviseert Bureau 42 op het gebied van public affairs. Sinds 13 maart 2015 is Margreth tevens directeur van de Vereniging van Registrars. De VvR verenigt de zelfstandige registrars van het Nederlandse .nl domein en behartigt proactief de belangen van haar 1.500 leden.

Voor de oprichting van Bureau 42 werkte Margreth 16 jaar als public & regulatory affairs officer en als senior bedrijfsjurist bij internetservice-provider XS4ALL, als IP-jurist en merkgemachtigde bij telecomaanbieder KPN en als IP-advocaat bij De Vos & Partners advocaten.

Bij XS4ALL hield zij zich onder andere bezig met een aantal spraakmakende rechtszaken zoals de zaak tegen Brein over het blokkeren van de toegang tot de website van The Pirate Bay, de zaak van XS4ALL tegen de Staat over de aftapkosten en de Scientology zaak over auteursrecht vs informatievrijheid. Ook nam zij namens XS4ALL onder andere deel aan de Europese en Nederlandse lobby over de bewaarplicht, het auteursrechtdebat, notice and take down, privacy, cookies en het blokkeren van kinderporno.

Margreth stond aan de wieg van het Internet Protection Lab dat journalisten, bloggers en burgers in repressieve landen steunt door het leveren van open en veilige internetverbindingen, expertise en beveiligde webhosting.

Mieke van Heesewijk

miekevanheesewijk2

Mieke van Heesewijk is programma manager van het SIDN fonds en zit in het bestuur van Publeaks, de klokkenluiderswebsite voor de Nederlandse Pers. Hiervoor was zij mededirecteur van de stichting Netwerk Democratie en werkte ze bij Communicatie Adviesbureau Schuttelaar & Partners als internetstrateeg. Ook heeft zij als beleidsadviseur eParticipatie gewerkt bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken waar zij verantwoordelijk was voor de realisatie van een groot aantal eParticipatieprojecten binnen het programma Burgerlink. Van 1997 tot 2008 was Mieke werkzaam als webdeveloper en hield zij zich bezig met Public Affairs bij Internet provider XS4ALL.

Mieke maakte deel uit van de redactie van Next Ten Years. Een reeks van XS4ALL in samenwerking met uitgeverij Nijgh & Van Ditmar over de maatschappelijke veranderingen die internet teweeg brengt. Ze was lid van het bestuur van OCO, de eerste onderwijs consumenten organisatie in amsterdam. OCO zorgt voor informatie voor ouders en leerlingen.

Niels ten Oever

niels

Niels ten Oever has designed and implemented freedom of expression projects in the Horn of Africa, the Middle East and Northern Africa, Brazil and Afghanistan and worked on global internet governance issues such as in ICANN and the IETF. Niels started off working on radio when he got bitten by the Linux bug. After that he increasingly worked on websites, apps, internet governance, digital rights and digital security. Why? Because technology can support democratic processes by improving freedom of expression, access to information and organizing. Peer-to-peer is far more interesting than one-to-many.

Niels is a free and open source software enthusiast who has trained journalists, activists and human rights defenders in reporting, digital security, and media production. Niels holds a cum laude research MA in philosophy from the University of Amsterdam.

Tessel Renzenbrink
tessel

Tessel Renzenbrink is schrijver en webredacteur met een focus op de impact van technologie op de samenleving, met name informatietechnologie en hernieuwbare energietechnologie. Bestuurslid van Gr1p, een stichting met als doel een beter begrip van onze digitale samenleving te stimuleren in technisch, politiek en cultureel opzicht. Opgeleid tot filosoof aan de Universiteit van Amsterdam.

 

 

 

naar organisatie

 

 

 

 

 

 

March 9th, 2015 by | Posted in | No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>