Installeer je eigen server

Date/Time
Date(s) - 02/03/2023
7:30 pm - 10:00 pm

Categories


Neem het heft in eigen handen en word onafhankelijk van de extractieve businessmodellen van grote bedrijven die een cloud aanbieden.

De term ‘cloud’ is vaag en impliceert iets lichts en immaterieels. Klopt dat wel? Achter een cloud liggen fysieke ruimtes vol met servers, kabels, computers en infrastructuur. Er is niks licht, immaterieel of mystiek aan een datacenter.

Alles wat je op Google Drive opslaat, wordt geanalyseerd om een profiel over je te maken, wat uiteindelijk wordt verkocht om je gepersonaliseerde reclame te tonen. Veel mensen zijn zich wel bewust van dit soort praktijken. Maar hoe ontsnap je aan dit soort ogenschijnlijke ‘gratis’ tools. Voor veel mensen geldt dat het gevaar van extractieve businessmodellen niet opweegt tegen het gemak van de gebruiksvriendelijke interfaces van een service zoals Google Drive.

Om het heft terug in eigen hand te nemen gaan we tijdens deze Waag Open aan de slag met het bouwen van je eigen server. Vroeger het domein van code-ninjas en nachtelijke nerds, maar nu voor iedereen binnen handbereik.

Meer informatie en aanmelden: https://waag.org/nl/event/waag-open-installeer-je-eigen-server/

Leave a Reply