Internetfragmentatie: effecten van versplintering van één open, vrij en veilig internet

Date/Time
Date(s) - 21/11/2022
2:00 pm - 5:00 pm

Categories


Op maandag 21 november gaan we – ter voorbereiding op het Internet Governance Forum dat van 28 november tot 2 december plaatsvindt in Addis Ababa Ethiopië – in gesprek over de oorzaken, gevolgen en de toekomst van het (spl)internet. Het voorkomen van internetfragmentatie gaat ons allemaal aan!

“Mensen hebben het recht om informatie en ideeën te zoeken, te ontvangen en door te geven via alle media en ongeacht grenzen”, aldus de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.  

En toch is de dreiging van een gefragmenteerd en verdeeld internet reëel. Een zogenaamd ‘splinternet’ -of cyberbalkanisering – waarbij het internet ‘versplinterd’ en individuele staten het een ‘eigen’ internet controleren en/of reguleren.

Wat kunnen we doen en vooral ook wie? Het sterke Nederlandse multistakeholdermodel maakt dat we als land op het internationale speelveld echt wat in te brengen hebben als het gaat om de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de bescherming van de publieke kern en waarden, de veiligheid en integriteit van het internet. Daarom roepen we u als Nederlandse belanghebbenden op om deel te nemen aan dit belangrijke debat.

We begroeten u graag in The Hague Conference Centre New Babylon op 21 november van 14.00 – 17.00 uur met aansluitende borrel. Meer informatie en aanmelden kan via deze link.

Leave a Reply