Waag Open: Stitch your data

Date/Time
Date(s) - 01/12/2022
7:30 pm - 10:00 pm

Categories


De digitale wereld lijkt op het oog een immaterieel universum te zijn, niet meer dan een virtuele werkelijkheid. Maar om deze digitale wereld in stand te houden, is een enorme materiële infrastructuur nodig. Onderzoeker Pamela Nelson heeft een manier gevonden om de materialiteit van het internet beter te begrijpen: door middel van borduren.  Tijdens de workshop ga je aan de slag met een dataset  – bijvoorbeeld met data over je eigen internetgebruik – en maak je deze visueel door middel van borduren.

Waarom borduren?

Borduren heeft een lange geschiedenis als het gaat om het openen van sociaal-politieke discussie en het overwinnen van barrières. Door het digitale ontwerpproces met borduurwerk uit te beelden of te hervormen, maken we ook een statement over de rol van vrouwen binnen digitaal ontwerp en de tech-wereld in het algemeen. 

Doe mee met Waag Open op donderdag 1 december en ga aan de slag met je eigen dataset. Meer informatie en kaarten bestellen kan via https://waag.org/nl/event/waag-open-stitch-your-data/

Leave a Reply