Nominaties Internet Innovatie Award 2016 bekend

De Internet Innovatie Award is de jaarlijkse prijs van Internet Society Nederland voor vernieuwende en belangwekkende initiatieven op internetgebied van eigen bodem. De Award is een teken van grote maatschappelijke waardering voor prestaties ter verbetering van het internet en het gebruik ervan.

Een vakjury zal de Internet Innovatie Award uitreiken tijdens de Internetnieuwjaarsbijeenkomst op 14 januari aanstaande. De jury bestaat dit jaar uit Erik Huizer (SURF), Valerie Frissen (SIDN fonds), Astrid Oosenbrug (PvdA), Marjolijn Bonthuis (ECP) en Teun Gautier (Publeaks).

Info en aanmelden Internet Nieuwjaarsbijeenkomst

Genomineerd voor de Internet Innovatie Award 2016:

1. The Things Network
Een crowdsourced, gratis en open ‘Internet of Things’ netwerk, gebaseerd op de technologie LoraWAN. Na een vliegende start in Amsterdam verovert The Things Network in snel tempo de wereld.

2. WRR-rapport ‘De publieke kern van het internet’
Het WRR-rapport over de Nederlandse agenda voor een buitenlands internetbeleid betoogt dat de centrale protocollen en infrastructuren van het internet als een mondiaal publiek goed moeten worden beschouwd.

3. De iBeacon Mile
Publieke testomgeving voor Internet of Things, tot stand gekomen in samenwerking van uiteenlopende partijen.De iBeacon Mile vormt een platform voor het ontwikkelen van nieuwe diensten op basis van het iBeacon protocol.

4. CodeUur – Hour of Code
Stichting die kinderen van de basisschool digitaal vaardig maakt door ze te leren programmeren.

5. Freecoin
Set van tools om mensen gebruik te laten maken van betaalmechanismen die transparant en controleerbaar zijn door andere organisaties. Freecoin maakt gebruik van de Blockchain technologie die de basis vormt van Bitcoin.

6. Whitebox
De Whitebox is een oplossing voor het veilig uitwisselen van patiëntgegevens. Patiënten en artsen krijgen zo meer controle over wie welke patiëntgegevens kan inzien.

7. Internet.nl
Via Internet.nl kunnen internetgebruikers op eenvoudige en geautomatiseerde wijze checken of hun internetverbinding, e-mail en website voldoen aan moderne, veilige internetstandaarden.

8. Code 4 NL
Code for NL koppelt innovatieve mensen met technische vaardigheden aan beleidsmedewerkers, ambtenaren en bestuurders om te werken aan concrete oplossingen voor maatschappelijke problemen.

9. Another Virtual Network Environment
AVNE is een programma dat de toegang tot het Tor-netwerk voor anoniem internetten gebruikersvriendelijker en veiliger maakt. De technologie achter AVNE is niet beperkt tot het Tor-netwerk. In principe kan ieder overlay netwerkproject de technologie gebruiken om een eigen netwerkinterface te creëren.

10. Binary Analysis Tool
Tool om in firmware te kunnen rondkijken en eventueel gevonden zwakheden tussen verschillende apparaten van verschillende leveranciers te kunnen koppelen.

December 17th, 2015 by | Posted in | No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>