Geslaagde Masterclass afgesloten

Tijdens de laatste bijeenkomst van de Masterclass Netpolitiek presenteerden de deelnemers een interventie op hun eigen werkterrein. Dit leverde interessante (en soms hilarische) resultaten op waaronder een Better You App en een applicatie waarmee je je eigen datagebruik kunt verbergen achter nepprofielen.

De presentaties vormden het sluitstuk van zes inspirerende avonden met deskundige sprekers namens de maatschappelijke organisaties Bits of Freedom, Internet Society, Kennisland, Netwerk Democratie, Open State Foundation en Waag Society. Er was veel ruimte voor informele uitwisseling en reflectie, aangezwengeld en begeleid door moderator Tijmen Schep.

In januari gaf Marleen Stikker (Waag Society) de aftrap met de stelling dat technologie niet neutraal is. Technologie speelt een steeds grotere rol in onze samenleving en tegelijkertijd is technologie voor de doorsnee burger steeds meer een’ black box’geworden. “If you can’t open it (and take it apart), you don’t really own it”. Ander onderwerpen waren o.a. digitale participatie, Auteursrecht en overheidstransparantie.

De Masterclass Netpolitiek kon georganiseerd worden met de hulp van Stichting Internet4all en  Stichting Democratie & Media. Deze laatste organisatie gaat de Masterclass Netpolitiek vermelden in hun jaarverslag bij de ‘meest inspirerende projecten van 2016’.

De masterclass was ook de aanleiding voor de ontwikkeling van de website http://www.technologiebeleid.nl. Daar zijn vanaf nu de belangrijkste teksten, concepten en videos te vinden zijn die elke beleidsmaker zou moeten kennen. Daarnaast heeft de masterclass zelf nu ook een nieuwe website. Ken je mensen die iets aan de masterclass zouden hebben? Stuur hen dan naar: http://www.masterclassnetpolitiek.nl