Open source community toolset

Fraaie principes verdragen zich slecht met gebrek aan tijd, en vandaar dat ISOCNL met een nieuw project de overgang naar de kersverse ISOC-huisstijl heeft aangegrepen om het in de praktijk brengen van beginselen als veiligheid, privacy en toegankelijkheid voor alle ISOC chapters gemakkelijker te maken.

Met als titel “Towards a common set of ISOC chapter website tools” brengt het project een aantal opensource tools bij elkaar waarmee het dagelijks chapterleven op verantwoorde wijze gerund kan worden. Dat gaat dan bijvoorbeeld om het voldoen aan een aantal technische standaarden als IPv6 naast IP4, DNS management met DNSSEC en TLS en toegang met  LDAP + Kerberos + SAML + Radius/Diameter.

Het voorziet ook in praktische tools waarmee je bijvoorbeeld nieuwsbrieven kunt maken en de ledenadminstratie kunt afhandelen, en in een open source online videoconferencing tool waarmee de immer reislustige ISOC bestuurders elkaar op afstand in de ogen kunnen kijken.

Het eerste resultaat van “Towards a common set of ISOC chapter website tools” is deze website, in de gloednieuwe ISOC-kleuren. De hiervoor gebruikte template is via github beschikbaar gemaakt voor alle ISOC-chapters. Voor een aantal chapters zal ISOCNL ook hosting verzorgen, vanzelfsprekend inclusief IPv6 ondersteuning.

Het project is een initiatief van bureaudirecteur Michiel Leenaars en bestuursvoorzitter Alexander Blom, en is mogelijk dankzij financiële steun van ISOC.ORG.