Fonkelnieuwe ISOC NL Masterclass: “Internet Infrastructure and its Governance”

Internet Society Nederland organiseert al een aantal jaren de Masterclass Netpolitiek. En telkens spreekt de lezing over de Internet Infrastructuur en de governance hierover velen bijzonder aan. Want dat het internet werkt zoals het werkt mag een wonder heten, aangezien allerlei geopolitieke, technische, commerciële hindernissen en belangen constant op de loer liggen. Daarom hebben we besloten om dit complexe maar immer actuele onderwerp nader uit te lichten in een afzonderlijke Masterclass: “Internet Infrastructure and its Governance

Gerenommeerde sprekers & experts

De Masterclass is een tweedaagse bijeenkomst met sprekers van ISOC, RIPE, University of Cambridge, Ministerie van Economische Zaken & Klimaat, Universiteit van Amsterdam en Stratix. Gedurende de masterclass ontwikkel je brede kennis over internet infrastructuur en governance. De inhoudelijke programmering en organisatie van de masterclass is in handen van de universitair onderzoekers Niels ten Oever en Sara Spaargaren, alsmede de drijvende kracht van Open Data in Nederland en ISOC NL bestuurslid: Paul Suijkerbuijk.

Doel & topics

Het doel van deze Masterclass is om de fundamentele werking van het internet beter te kunnen doorgronden zodat je ook kunt zien op welke wijze ons dagelijks werk hiermee samenhangt en van afhankelijk is. Topics die de revue passeren zijn bijvoorbeeld hoe het kan dat ondanks alle hindernissen die er zijn er toch een wereldwijd werkend netwerk is, gebaseerd op standaarden en afspraken die blijkbaar toch wereldwijd gemaakt kunnen worden. En vooral ook, hoe zijn deze afspraken ook van invloed op het werk wat we dagelijks doen als beleidsmaker, beslisser of uitvoerder.

Internet instituties en geopolitiek

Hoe werken en wat doen RIPE, ICANN, IETF, ISOC? Hoe worden wereldwijde besluiten genomen in samenspraak met lokale overheden? Welke rol speelt de Europese Commissie? Hoe worden publieke waarden bewaakt? Welke invloeden hebben autoritaire regimes? Welke vraagstukken zijn er te relateren aan de invloed van big tech op het internet. Dit wordt allemaal behandeld in de Masterclass.

Kosten voor leden

De kosten voor deze 2 daagse masterclass bedragen € 1.000,- per persoon. Inclusief overnachting en eten en drinken. Voor ISOC NL leden geldt 10% korting.

Meer informatie & aanmelden

Ga naar www.isoc.nl/masterclassinternetinfrastructure!

Photo by Christopher Burns on Unsplash

Leave a Reply