Help netwerk operators in Oekraïne om het internet in stand te houden

Global NOG Alliance heeft het taskforce Keep Ukraine Connected gelanceerd. Ze zamelen hardware in die nodig is om het internet werkend te houden. Ze staan in contact met Oekraïense netwerk operators en horen van hen wat er nodig is.

Op Keepukraineconnected.org staat een lijst met hardware waar vraag naar is. Het gaat om specifieke verzoeken als core switches en meer algemene benodigdheden als servers en walkie-talkies. Als je hardware wilt doneren, kan je contact leggen via het mailadres op de website. Daarnaast kan je ook financiële steun geven. Het geld wordt gebruikt om apparatuur te kopen.

Het transport van de apparatuur is geregeld. Vanuit Duitsland zal een vrachtwagen naar de Oekraïense grens rijden. Nederlandse donaties worden naar Duitsland gereden en daar ingeladen op de vrachtwagen.

Hoewel de taskforce nog geen week actief is, is de respons vanuit de tech community groot. Maar meer hulp is nodig om het Oekraïense internet staande te houden. Dus kijk op Keepukraineconnected.org wat je kunt bijdragen.

Beeld is van Keep Ukraine Connected. Bron.

Leave a Reply