In Memoriam: Erik Bais – Een Visionair in Internetbeveiliging en Innovatie

In Memoriam: Erik Bais – Een Visionair in Internetbeveiliging en Innovatie

Met diepe droefheid heeft het bestuur van de Internet Society Nederland kennisgenomen van het plotselinge overlijden van Erik Bais, voorzitter Dutch Cloud Community, op dinsdag 28 mei 2024. Erik was een visionair en een voorvechter van een veiliger en robuuster internet. Als oprichter van A2B Internet en mede-oprichter van Prefix Broker, heeft hij aanzienlijke bijdragen geleverd aan de verbetering van internetbeveiliging en routingpraktijken. Zijn innovatieve werk, zoals het “Naughty Port” project, toonde zijn toewijding aan het verminderen van DDoS-aanvallen en het verhogen van de netwerkveiligheid.

Erik was niet alleen een pionier in technologie, maar ook een gewaardeerd lid van de internetgemeenschap. Zijn passie voor netwerken, beveiliging en digitale privacy, evenals zijn actieve betrokkenheid bij RIPE en de MANRS-initiatieven, hebben hem een blijvende impact gegeven op iedereen die hem kende en met hem werkte.

Wij wensen zijn familie, vrienden en collega’s veel sterkte in deze moeilijke tijd. Speciaal willen wij ons bestuurslid Simon Besteman, die naast zijn rol bij ISOC NL ook directeur is bij de Dutch Cloud Community, sterkte wensen in deze moeilijke periode.

Er is een online gedenkplaats voor Erik gemaakt die via de volgende link bezocht kan worden en waar plaats is voor herinneringen aan Erik en condoleances.

Het bestuur van de Internet Society Nederland.

Leave a Reply