Internet Society Nederland schittert weer met Gigabit Status in 2023

Recentelijk ontving ISOC NL opnieuw de felbegeerde Gigabit status van de internationale Internet Society, een prestatie die haar toewijding aan de visie en missie van de organisatie weerspiegelt. Eerder behaalde ISOC NL in 2022 voor het eerst de Gigabit status. Laten we nu ook bekijken hoe ISOC NL zich verhoudt tot andere chapters wereldwijd en wat deze erkenning betekent voor onze gemeenschap.

ISOC NL’s prestatie in perspectief:
In 2023 heeft de international Internet Society (ISOC.ORG) haar jaarlijkse evaluatie van de chapters afgerond, waarbij ISOC NL opnieuw uitblonk met het behalen van de Gigabit status. Uit de 119 chapters wereldwijd, bereikten er slechts 81 deze status als bewijs van voortreffelijke prestaties. Dit is een opmerkelijke prestatie, vooral gezien de nationale en geopolitieke uitdagingen van het afgelopen jaar.

Vergelijking met andere Chapters wereldwijd
De Gigabit status, die slechts aan 68% van de ‘in good standing’ chapters is toegekend, onderscheidt ISOC NL als een van de koplopers. In 2022 hadden 76 chapters deze status behaald, wat betekent dat er een toename is geweest in het aantal chapters dat deze hoge normen bereikt. Dit plaatst ISOC NL in een koplopersgroep die consequent uitmunt in haar bijdrage aan de internetgemeenschap.

Wat betekent dit voor ISOC NL?
Het behalen van de Gigabit status is niet alleen een erkenning van ons harde werk en toewijding, maar het versterkt ook onze positie als een invloedrijke stem in de internetgemeenschap. Het stelt ons in staat om met meer gezag te spreken over kwesties die van belang zijn voor onze leden en de bredere internetgemeenschap.

Toekomstige doelen
Terwijl we deze prestatie vieren, blijven we ons inzetten voor het bevorderen van een open, betrouwbaar en veilig internet. We streven ernaar om onze activiteiten en programma’s uit te breiden en te verbeteren, zodat we onze missie kunnen blijven vervullen en een nog grotere impact kunnen hebben op de digitale samenleving. Sinds 2024 heeft Internet Society ook wederom een Actieplan voor het jaar.

Conclusie
De erkenning van ISOC NL met de Gigabit status in 2023 is een moment van trots voor ons allemaal. Het is een bewijs van de kracht van onze diverse gemeenschap en onze onwrikbare inzet voor de idealen van de Internet Society. Laten we niet alleen deze mijlpaal vieren maar vooral nog meer samenwerken aan een nog helderdere toekomst voor het internet en onze samenleving.

Contact en Betrokkenheid
Heeft u vragen of wilt u meer betrokken raken bij ISOC NL? Neem contact met ons op via bureau@isoc.nl voor meer informatie over onze projecten en hoe u kunt deelnemen.

Met vriendelijke groet,

ISOC Nederland bestuur

photo credits header by Matteo Vistocco on Unsplash

Leave a Reply