Jouw Steun Nodig! ISOC NL nodigt Leden uit voor cruciale zitting in Privacyzaak tegen Salesforce en Oracle

Op 8 februari 2024 om 10.00 uur vindt bij het Gerechtshof Amsterdam de mondelinge behandeling van het hoger beroep plaats in de zaak van The Privacy Collective tegen Salesforce en Oracle. ISOC NL benadrukt het belang van de rechtszaak van The Privacy Collective tegen Salesforce en Oracle, gericht op de illegale verkoop van surfgedrag van internetgebruikers. De organisatie moedigt haar leden en partners aan om deze historische zaak te steunen en aanwezig te zijn bij de zitting.

Waarom Jouw Aanwezigheid Telt: Jouw aanwezigheid is een krachtig signaal van solidariteit en ondersteuning voor digitale privacyrechten. Deze zaak, die zich richt op privacyovertredingen door de techreuzen, heeft als doel een einde te maken aan hun huidige verdienmodellen die draaien op het volgen en profileren van internetgebruikers.

De Zaak: The Privacy Collective stelt dat Salesforce en Oracle onrechtmatig persoonlijke gegevens van internetgebruikers verzamelen en verhandelen, wat in strijd zou zijn met Europese privacywetgeving. Dit heeft geleid tot een massaclaim, die een belangrijk precedent kan scheppen voor digitale privacy. In een baanbrekende stap eist TPC een schadevergoeding van 500 euro per persoon voor Nederlandse internetgebruikers en een verbod op deze praktijken.

Belang voor Privacy: Deze zaak wordt gezien als de eerste Nederlandse massaclaim onder de Wet Afwikkeling Massaschade in Collectieve Actie (WAMCA) en kan een precedent scheppen voor de bescherming van individuele privacyrechten tegen grote technologiebedrijven.

De Rol van ISOC NL: ISOC NL-voorzitter Ruben Brave en Iffat Rose Gill, bestuurssecretaris van de ISOC NL werkgroep Dutch Innovators Society, zullen bij deze zitting aanwezig zijn. Hun betrokkenheid benadrukt onze toewijding aan het beschermen van jouw digitale rechten. ISOC NL staat achter deze zaak en roept leden op om hun steun te betuigen. Eerdere betrokkenheid van ISOC NL omvat het organiseren van een ledensessie met The Privacy Collective, waarbij belangrijke aspecten van de zaak werden besproken.

Hoe Kun Je Helpen: Wij nodigen je uit om deel te nemen aan deze belangrijke gebeurtenis. Door aanwezig te zijn bij de zitting, laat je zien dat de kwestie van privacy leeft binnen onze gemeenschap. Deel ook onze oproep op sociale media en moedig anderen aan om zich bij ons aan te sluiten in deze belangrijke strijd. Dit is een kans om gezamenlijk een standpunt in te nemen voor de bescherming van onze digitale rechten.

Afsluiting: Dit is een kans om deel uit te maken van een beweging die de toekomst van onze digitale rechten kan beïnvloeden. Laten we samen een duidelijk signaal afgeven dat de privacy van internetgebruikers ertoe doet. We zien uit naar jouw aanwezigheid en ondersteuning bij deze cruciale zitting.

Deze zaak is een belangrijk moment in de strijd voor digitale privacy en kan een aanzienlijke impact hebben op de manier waarop techgiganten omgaan met gebruikersgegevens. ISOC NL moedigt iedereen aan om betrokken te raken en de ontwikkelingen in deze baanbrekende rechtszaak te volgen.

Zie tevens eerdere berichten:

Ledensessie met The Privacy Collective over zaak tegen Oracle en Salesforce

ISOC NL steunt The Privacy Collective in zaak tegen Oracle en Salesforce

Oproep: steun de rechtszaak van the privacy collective tegen de illegale verkoop van je surfgedrag

photo credits header by Markus Spiske on Unsplash

Download het persbericht van The Privacy Collective hieronder.

Leave a Reply