MozFest 2021 op zoek naar interessante sessies!

MozFest 2021 Call for Proposals geopend. Foto: Mozilla.

Tussen 26 oktober en 24 november is het mogelijk sessievoorstellen in te zenden naar de MozFest organisatie!

Het is mogelijk om meer dan één voorstel in te dienen, zolang de sessie aan de volgende eisen voldoet:

De sessie is

  • Participatief
  • Toegankelijk
  • Inclusief
  • Gerelateerd aan thema’s rondom betrouwbare AI en ‘Internet Health’

Meer informatie hierover is ook hier te vinden.

MozFest zal dit jaar volledig virtueel plaatsvinden, anders dan voorgaande jaren, wat interessante mogelijkheden met zich meebrengt. Een virtueel festival biedt in eerste instantie een groter aantal opties om meer mensen over de hele wereld te bereiken.

Voor wie MozFest nog niet kent: het gaat hier om een hybride evenement, deels gefocust op kunst, deels op techniek en maatschappij, deels op de maker community. Bovendien is het een van de belangrijkste bijeenkomsten voor activisten in diverse wereldwijde bewegingen die strijden voor een meer humane digitale wereld.

Iedereen kan een sessie inzenden. Je hebt geen bijzondere expertise nodig, alleen een project of idee en de wens om samen te werken en te leren van de deelnemers aan het festival. Omdat het dit jaar online is, is de MozFest organisatie vooral benieuwd naar sessievoorstellen van mensen die in het verleden niet aanwezig konden zijn vanwege reisbeperkingen.

Het ISOC NL bestuur nodigt haar leden uit om sessievoorstellen op te sturen en biedt graag haar hulp aan om feedback te leveren op die voorstellen. Dit kan door te mailen naar voorzitter@isoc.nl of communitymanager@staff.isoc.nl. We zijn er ook om te helpen bij het verspreiden van de ideeën voor sessies onder onze ledenbasis en waar mogelijk te helpen bij het samenstellen van teams!

MozFest groepsfoto van voorgaand festival. Foto: Mozilla.