MozFest naar Nederland!

Foto Credit: Sammy James Dodds

Met genoegen kunnen wij vanuit ISOC NL melden dat mede door onze inspanningen MozFest in 2021 in Amsterdam zal plaatsvinden! Paul Suijkerbuik, bestuurslid van ISOC NL, was één van de sleutelfiguren in dit proces.

Na meerdere meetings met het MozFest organisatieteam is besloten dat Amsterdam een uiterst goede opvolger is van Londen, waar MozFest de afgelopen 10 jaar heeft plaatsgevonden, na 11 jaar geleden te zijn begonnen in Barcelona.

Waarom is dit het geval? Het MozFest team benadrukt vooral het feit dat er een vrijwel perfecte overeenstemming is tussen de ambities en idealen van het festival en die van de stad. In de woorden van Sarah Allen, festival director:

Amsterdam has publicly-stated principles around protecting data transparency, privacy, and internet access for citizens. And, it is home to a robust and eclectic community of creative thinkers. Our common goals for progressive, radical change in areas of AI, digital rights and literacy, with community inclusion at the fore, will make us great partners in executing a festival that will be a convening force for supporting a more open and healthy internet for all.

We kijken er naar uit om op het festival ook veel ISOC leden te treffen. Over verdere invulling van het programma zullen we ook de ISOC community betrekken waar mogelijk, om zo de prioriteiten van de ISOC community te reflecteren in het festival.

Op de website van de Mozilla foundation is meer te vinden over de voorbereidingen die getroffen worden voor het MozFest en de geschiedenis van het festival zelf. Dit artikel belicht de keuze van de festival director om het festival naar Amsterdam te brengen volgend jaar. We zullen een update geven over het festival wanneer er meer informatie over vrijkomt. Wij hebben er nu al zin in!

Leave a Reply