Open vacature voor SIDN Labs!

Foto credits: pexels.com

SIDN Labs, het onderzoeksteam van SIDN, de operator van de .nl-extensie, is op zoek naar een nieuwe collega.

Graag helpen we als ISOC NL bij het verspreiden van deze interessante vacature onder onze leden. Wellicht is er interesse voor de functie van Technical Lead Future Internet!

Wat houdt de rol in?

SIDN Labs zoekt naar een Technical Lead voor het vergroten van de impact van ‘2STiC’, een onderzoeksprogramma dat technieken ontwikkelt en evalueert voor het internet van de toekomst. 2STiC is een samenwerking tussen 3 Nederlandse universiteiten en 5 internetorganisaties.

‘We zoeken een Technical Lead voor het vergroten van de impact van ‘2STiC’, een onderzoeksprogramma dat technieken ontwikkelt en evalueert voor het internet van de toekomst. (…) Het doel van 2STiC is technieken te ontwikkelen en te evalueren voor betrouwbare toekomstige internet-infrastructuren die helpen de digitale strategische autonomie van onze samenleving te versterken op basis van een ‘showing-by-doing’-aanpak. De langetermijnambitie van 2STiC is een toonaangevend expertisecentrum op te zetten op het gebied van betrouwbare internet-infrastructuren om de Nederlandse en Europese netwerkcommunity’s te helpen om op dit strategisch belangrijke terrein voorop te lopen.’

Over 2STiC

2STiC is een gezamenlijk onderzoeksprogramma voor vertrouwde nieuwe internet-infrastructuren. De onderzoekspartners zijn AMS-IX, NDIX, NLnet Labs, SIDN Labs, SURF, TU Delft, de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Twente.

2STiC (spreek uit: ‘to stick’) staat voor Security, Stability and Transparency in inter-network Communication. Het doel van 2STiC is technieken te ontwikkelen en evalueren die de veiligheid, stabiliteit en transparantie van internetcommunicatie vergroten, bijvoorbeeld door te experimenteren met en bij te dragen aan opkomende internet-architecturen, zoals SCION, RINA en NDN, alsook aan het bestaande (IP-gebaseerde) internet.

De onderzoekspartners verwachten dat deze nieuwe internetvormen naast en in aanvulling op het bestaande internet zullen bestaan. Onze lange-termijnambitie is om een expertisecentrum op te zetten op het gebied van vertrouwde en weerbare internet-infrastructuren en de Nederlandse en Europese netwerkcommunity’s te helpen om op dit strategisch belangrijke terrein voorop te lopen.

De vacature is hier te vinden, en voor meer informatie kan direct contact opgenomen worden met Cristian Hesselman, Directeur SIDN Labs, door te bellen naar +31 6 25 07 87 33 of te mailen naar cristian.hesselman@sidn.nl

Leave a Reply