Maximaal 75.000 euro Voor Inspirerende Corona Initiatieven

‘Internet tegen Corona’ Call vanuit het SIDN Fonds

Het SIDN Fonds roept Nederlandse initiatieven op zich aan te melden voor de ‘Internet tegen Corona’ call. Tot 30 juni kunnen de aanmeldigen ingediend worden!

‘De call staat open voor sterke initiatieven die met inzet van hun expertise en kennis de coronacrisis te lijf willen gaan. Hierbij focussen we op initiatieven die bijdragen aan meer inzicht of grip op de situatie, of initiatieven voor betrouwbare digitale oplossingen. De call heeft een versnelde procedure waarbij aanvragen doorlopend worden beoordeeld’, aldus Programmamaker Mieke van Heeswijk.

Daarnaast vragen atypische tijden ook voor atypische processen, wat betekent dat de procedure is aangepast voor deze specifieke call. ‘Er is geen deadline waarop alle aanvragen binnen moeten zijn. In plaats daarvan worden aanvragen wekelijks bekeken, zodat we sneller kunnen schakelen. We streven naar een behandeltermijn van 2 weken.’

Het budget waarvan uitgegaan kan worden? Voor grotere projecten wordt er kans gemaakt op 75.000 euro en parallel daaraan kunnen kleine projecten aanvragen voor bijdragen die oplopen tot maximaal 10.000 euro.

Indien jij of iemand/een team binnen je netwerk een bijzonder project in gedachten heeft dat past binnen deze kaders is dit een unieke kans om het te verwezenlijken en een ware impact te maken op de maatschappij in deze ongekende situatie. Het Internet kan aan spilfunctie dienen in zulke tijden, maar alleen met de juiste intentie en creativiteit.

Meer informatie is te vinden op https://www.sidnfonds.nl/internet-tegen-corona