Oproep: Steun de rechtszaak van The Privacy Collective tegen de illegale verkoop van je surfgedrag

The Privacy Collective komt op voor de privacy van internetgebruikers door techreuzen Salesforce en Oracle voor de rechter te dagen. Deze bedrijven maken megawinsten door je surf- en klikgedrag aan derde partijen te verkopen. Door de rechtszaak te steunen, help je om een einde te maken aan dit schadelijke verdienmodel.

Salesforce en Oracle zijn twee relatief onbekende partijen die dagelijks massaal onze online privacy schenden. Dit doen ze door informatie die je via cookies en andere tracking technologie achterlaat, te bundelen tot een persoonlijk profiel en te verkopen aan de hoogste bieder. Politieke partijen, lobbygroepen, inlichtingendiensten, criminelen; de profielen met ieders surfgedrag zijn voor veel meer partijen interessant dan slechts adverteerders en worden voor uiteenlopende doelen misbruikt.

The Privacy Collective vordert namens iedere gedupeerde een schadevergoeding van 500 euro van Salesforce en Oracle. Daarmee worden Nederlandse burgers gecompenseerd voor de jarenlange schending van hun privacy en wordt er effectief een einde gemaakt aan het illegale verdienmodel van bedrijven als Salesforce en Oracle.

Internet Society Nederland ondersteunt als partner van The Privacy Collective deze rechtszaak van harte en roept lezers op om hun steun te betuigen. Je doet dit door je aan te melden op de website van The Privacy Collective via de link hieronder.

Klik hier om je steun voor de rechtszaak van The Privacy Collective kenbaar te maken.

Zie tevens eerdere berichten:

Ledensessie met The Privacy Collective over zaak tegen Oracle en Salesforce

ISOC NL steunt The Privacy Collective in zaak tegen Oracle en SalesforceLeave a Reply