Reflectie op de ISOC Q4 2023 Europese Algemene Ledenbijeenkomst

Op 13 november 2023 vond de ISOC Q4 2023 Europese Algemene Ledenbijeenkomst plaats, een evenement dat belangrijke thema’s binnen de internetgemeenschap belichtte. Met trots kunnen we zeggen dat de Nederlandse vertegenwoordiging sterk aanwezig was, met de deelname van onze penningmeester Lolke Boonstra en de gerenommeerde Nederlandse internetpionier Olaf Klokman.

Klokman sprak uitvoerig over het onderwerp internetfragmentatie, een kritiek punt dat een grote impact heeft op het open en verbonden karakter van het internet. Deze besprekingen bieden waardevolle inzichten in de uitdagingen en mogelijke oplossingen rond dit complexe vraagstuk.

De bijeenkomst was een samensmelting van inspirerende presentaties en diepgaande discussies, waarbij ongeveer 65 leden aanwezig waren. Het was een uitgelezen kans voor leden om inzicht te krijgen in de diverse initiatieven en projecten van de Internet Society, en om deel te nemen aan belangrijke gesprekken over de toekomst van het internet.

Voor degenen die meer willen weten over de inhoud en uitkomsten van deze bijeenkomst, bieden de opnames en de gepresenteerde inhoud een uitgebreide kijk op de besproken onderwerpen.

Recordings: ISOC Q4 2023 European All Members Call – Monday 13 November 2023

Voor degenen die zich verder willen verdiepen in het onderwerp internetfragmentatie, biedt de Internet Society een uitgebreide bron aan op hun website. Hier kunt u meer leren over het project “Protecting the Internet Against Fragmentation”. Ook is er een unieke ‘serious game’ genaamd “The InerNot” beschikbaar, die spelenderwijs inzicht geeft in de complexiteit en gevolgen van internetfragmentatie. Deze interactieve benadering biedt een boeiende manier om meer te leren over deze belangrijke kwestie. Bezoek de volgende links voor meer informatie en om de game te ervaren: Internet Society’s Preventing Internet Fragmentation project en The InerNot game.

Leave a Reply