Tekenceremonie The Good Cloud & Internet Society Nederland

Internet Society Nederland (ISOC NL) heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met cloud-diensten leverancier Good Cloud bv. In het bijzijn van Internet pionier en Principal Internet Society International (ISOC.org), Olaf Kolkman, hebben Kay Eeftink, directeur van The Good Cloud & Ruben Brave, voorzitter van Internet Society Nederland, de overeenkomst ondertekend. Voor ISOC NL leden zitten er voordelen aan deze overeenkomst.

De tekenceremonie vond plaats te kantore van Internet Society International op Science Park in Amsterdam inclusief foto-moment. Tevens konden de aanwezigen genieten van een bescheiden lunch. Naast Kolkman, Eeftink, en Brave waren tevens Lolke Boonstra, penningmeester van ISOC NL, Dennis Pennings van The Good Cloud en Marlies Mooiman van ISOC.org aanwezig.

vlnr: Brave, Pennings, Kolkman, Eeftink, Boonstra

Door de samenwerking krijgt het ISOC NL bestuur de beschikking over hoogwaardig privacy-vriendelijk e-mail beheer in lijn met de publieke waarden die innovatieve partijen als The Good Cloud onderschrijven. Conform diezelfde waarden krijgt het ISOC NL bestuur beschikking over professioneel bestandsbeheer en kunnen organisatie-documenten gedegen en gebruiksvriendelijk worden gebruikt, opgeslagen en (beveiligd) beschikbaar gemaakt (ook voor derden).

Tot slot krijgen de ruim 1300 Nederlandse ISOC NL belanghebbenden en leden van ISOC NL op een case-per-case basis korting inzake eerder vermelde diensten voor bestandsbeheer en e-mail services. Dit laatste gebeurt in onderling overleg tussen de directie van Good Cloud b.v. en het betreffende ISOC NL-lid.

Het bestuur van ISOC NL gelooft dat deze nieuwe samenwerking een goed voorbeeld is van haar beleidslijn inzake “practice what you preach” conform de waarden & missie van Internet Society. Tevens is deze stap met The Good Cloud een voorzetting van de professionaliseringskoers waarmee ISOC NL in 2022 voor het eerst de Gigabit status verwierf als chapter van Internet Society.

Leave a Reply