Tijd voor Solidariteit: SOS Digital

Hoewel ISOC werkt in Chapters, aangezien de context per land anders is en zo focus kan worden aangebracht op de specifieke projecten per land, blijft het een internationale organisatie, verbonden door de sterke idealen waar de organisatie op gefundeerd is. Met name het geloof dat het Internet vrij en veilig toegankelijk moet zijn voor iedereen, overal ter wereld, en dat is terug te zien in de projecten die tot stand komen.

Het project waar het hier om draait vindt zijn oorsprong bij ISOC Italia. ISOC Portugal werd op haar beurt daardoor geinspireerd en heeft een vergelijkbaar project opgezet: SOS Digital. Dit heeft geleid tot een oproep vanuit diens president, José Legatheaux, aan alle ISOC Chapters om bij te dragen aan het project. ISOC NL sluit zich aan bij het project door te doneren en de kennis erover te helpen verspreiden.

De focus van het project is opzettelijk overzichtelijk gehouden, om zo de impact ervan te vergroten. In de woorden van de president van ISOC Portugal zelf:

‘[However,] instead of diluting ISOC in the current zillions of initiatives, we decided to concentrate our efforts in a specific sector of the Portuguese society, namely young people and kids living in the so called “Casas de Abrigo para Jovens e Crianças em Perigo”.

These are not for profit institutions, subsidized by the social security system, to manage endangered children and kids shelter homes. In some of these homes, where often 10 to 40 young kids live, there is a very scarce number of computers available for them to use.’

Het gaat hier om het tegengaan van de sociale tegenstellingen die een dergelijke situatie als de COVID-19 pandemie met zich meebrengt. Het brengt de Digital Divide nog duidelijker aan het licht.

ISOC NL heeft besloten 300 euro te doneren en roept hierbij haar leden op mee te doneren. Alle beetjes helpen, zoals aangegeven op de site van het project: ‘É pouco face às necessidades, mas é um começo.’ (Het is weinig vergeleken met de behoeften, maar het is een begin.)

U kunt uw bijdrage overmaken naar:

Internet Society Portugal

Onder vermelding van “SOS Digital”

IBAN PT50 0007 0000 0003 5649 4412 3

Voor meer informatie lees verder op de site van het project.