Webinar serie over de Open Source Software Supply Chain

Onze vrienden bij NLnet organiseren een gratis webinar serie over Open Source Software Supply Chain. In de driedelige serie komen onderwerpen aan bod als de Software Bill of Materials, juridische aspecten, tooling en de Cyber Resilience Act. De serie vindt plaats op donderdagen van 13.00 tot 14.30 op 6, 13 en 27 april. Elke aflevering begint met een praatje van een expert van ongeveer 45 minuten gevolgd door een Q&A.

Je kunt je opgeven voor 1 of alle afleveringen door een mailtje te sturen naar webinars@nlnet.nl.. Kijk voor meer informatie op de aankondiging van NLnet.

In de eerste webinar op 6 april getiteld Open Source in (Consumer) Electronics Supply Chains geeft Armijn Hemel een overzicht geven van toeleveringsketens voor elektronica. Hij zal uitleggen waar deze kunnen falen in de context van software-provenance. Ook zal hij kort enkele oplossingen introduceren waar spelers uit de industrie aan werken, zowel op het gebied van governance als dat van tooling.

Op 13 april gaat Philipe Ombredanne dieper in op tooling en op 27 april zal Shane Martin Coughlan vertellen over ISO standarden and certificering.

De webinars zijn in het Engels en worden gehost op het open source platform BigBlueButton.

Foto door Miltiadis Fragkidis op Unsplash.