‘What’s wrong with the internet?’: Nederlandse internetcommunity in debat

Poster conferentie ‘Towards a common internet’ van PublicSpaces. Photo credit: PublicSpaces.

Op 11 en 12 maart 2021 organseerden PublicSpaces, Pakhuis de Zwijger en Waag een conferentie rondom het thema ‘red het internet’.

Doel van de conferentie, die deels mogelijk werd gemaakt door het Ministerie van Binnenlandse Zaken, was het bespreken en vinden van manieren om het internet weer tot een gezonde publieke ruimte te maken. De titel van de conferentie spreekt voor zich: Towards a common internet.

Daarnaast was de intentie van de organisatoren om een netwerk op te zetten van organisaties en individuen die zich willen inzetten voor het helen van het internet.

Thema’s die onder meer werden besproken liepen uiteen van het vinden van een uitweg vanuit big tech; tot een zoektocht naar alternatieve systemen voor een veilig, open en eerlijk internet; tot concrete mogelijkheden voor een toekomstig internet zonder surveillance-kapitalisme en gezonde alternatieven die meteen kunnen worden ingezet.

Ruben Brave, ISOC NL bestuurslid, was een van de sprekers tijdens de sessie ‘What’s wrong with the internet?’ die via deze link teruggekeken kan worden.

Graag horen we van ISOC NL leden feedback op de sessie en punten die wellicht toegevoegd kunnen worden aan het debat en de visies die gepresenteerd werden in de sessie.

Leave a Reply